made by Toonijn
Logo
chiro wij sinaai

Tweedehandskledij


Aan wat herken je onmiddellijk de Chiro als ze over de straat gaan? Het uniform natuurlijk! Daarom kunnen wij niet anders dan het zoveel mogelijk te promoten. Het is niet de bedoeling van de eerste stap op de Chiro, direct over een perfect uniform te beschikken. De eerste aanzet daartoe geven Wij zelf, namelijk het sjaaltje. Dit krijgt ieder Chirolid bij zijn start gratis. Bij de jongere afdelingen verwachten we dan hoofdzakelijk ook dit deel van het uniform. Zo herkennen ze ons direct overal waar we komen.


Wanneer uw zoon de smaak helemaal te pakken heeft, zou het wel leuk zijn dat hij met een Chiro broek en T-shirt naar de Chiro komt. Alle Chirokledij is te koop in de Chirowinkel, DE BANIER. Deze winkel is gelegen in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Alle informatie zoals prijzen, maten en wat op stok is, vind je op debanier.be.

De Chirosjaaltjes die maken we zelf en zijn dus niet te koop in de Banier. Als je dus een nieuw sjaaltje wil kopen, kan je dit bij ons verkrijgen voor €3,00.

In de Banier zijn er 2 soorten Chirokousen: rode en blauwe. We hebben er voor gekozen, om de blauwe kousen als standaard te gebruiken op onze Chiro. In de Banier kan je ook Chirohemden kopen. Bij de oudere afdelingen wordt verwacht er zo één te dragen. Traditioneel worden hier de afdelingstekens en andere embleempjes op gestikt. Na ieder bivak ontvang je van je leiding je afdelingsteken. De afdelingstekens worden volgens onze afspraak op de mouw van je linkerarm gestikt, de jonste afdeling bovenaan.

De Chirokledij zijn van die kwaliteit dat ze vaak nog niet versleten zijn wanneer uw zoon zijn uniform ontgroeid is. Daarom is er het 2de hands aanbod. We zullen dit systeem eens uit de doeken doen. Iedereen die thuis een Chirobroek of dergelijke heeft liggen dat nog in goeie staat is, maar uw zoon ontgroeid is, kan dit verkopen aan ons voor 1/3 van de aankoopprijs. Iedereen die graag een 2de hands kledingstuk wil aankopen kan hier voor de helft van de aankoopprijs iets uit ons assortiment komen kiezen.

Voor alle vragen omtrent het uniform kan je terug bij ons:

Philippe Stas
0470/51.19.44
p.stas@hotmail.com

 

 

 

 

 

Zo hopen wij dat bij deze, onze herkenbaarheid alleen maar verbeterd!
Philippe