made by Toonijn
Logo
chiro wij sinaai

Schol

Agenda
* 16/12/17: Kerstmarkt - zoals elke jaar is de oudleiding met een standje te vinden op de kerstmarkt van Sinaai

Foto's
* 22e Schol Quiz (27/02/16) - uitslag quiz
* Schots Feest (13/06/15)
* 21e Schol Quiz (28/02/15)
* Weekend Beverlo (2014)
* 20e Schol Quiz (22/02/14)
* Muziekkapelfestival (11/05/13)
* Mexicaanse avond (09/06/12)
* Weekend Nieuwpoort (2011)


Voorzitters:
Tom Polfliet
Reggy Smet

Contact:
schol.sinaai@gmail.com


Geschiedenis

Na vruchteloze pogingen van vorige generaties oud-leiders werd het 50-jarig bestaan (1993-1994) van "Chiro Wij "Sinaai" een beetje de aanzet om de oud-leiders werking terug op poten te zetten. Rond de viering werden de oud-leiders opgetrommeld om een fototentoonstelling samen te stellen, nog eens een muziekkapel met oud-leiders te laten uitrukken, mee te helpen aan een kroniekboek over onze chiro en vooral in het najaar mee te doen met het befaamde "troefweekend" waarbij de toenmalige leiding zoveel mogelijk oud-leiders trachtte samen te brengen om de toenmalige leden van de beweging een weekend lang de chiro van vroeger te laten proeven. De oud-leiders werden weer even lei(ij)ders. Dat weekend kende een megasucces en in de daarop volgende weken (sommige beweren tijdens de jaarmarkt van september) rijpte het idee om een jaarlijkse werking op te zetten.

In de maart 1995 was het zover zo blijkt uit het eerste verslag dat nog steeds voorhanden is. Met enkelen hadden we in de voorgaande weken oud-leiders gecontacteerd en ingelicht over onze plannen. De eerste vergadering in het chiroheem begon zeer aarzelend. Slechts vier oud-leiders daagden op : Luc Group, Jan Group, Benny Smet en Hans Van Poucke. Enkele pinten later en daartussen wat gezaag kwamen ook nog Paul Creve, Daan Van Den Broeck en Peter Vercammen binnen. Chris Demeurichy, Eric Creve, Wim De Kinders, Jo en Jan Van Den Bossche hadden zich laten verontschuldigen. Op de agenda van de eerste vergadering werd de organisatie van een dia-avond van het "troefweekend" besproken. Welke oud-leiders nog zouden willen meehelpen en het opstellen van de agenda voor de volgende vergadering.

De eerste activiteiten waren dus de dia-avond, daaropvolgend de fietstocht naar Opoeteren n.a.v. de bezoekdag van het kamp van de chirojongens en meehelpen met de organisatie bij een bijzonder gesmaakt muziekkapellentornooi (sept. 1995) op de speelplaats van de voormalige jongensschool in de Tinelstraat.

Sindsdien trachten we verschillende activiteiten in elkaar te boksen die jaarlijks (bv. quiz) terug komen of die om de zoveel jaar (weekend) plaats vinden. Blijkbaar slagen we daar nog altijd in, soms met wat wisselend succes, maar het blijft de moeite waard om verder te doen.